Tak til landbruget

Der er grund til at rose vore dygtige landmænd, vi i denne tid ser på vore smukke marker. Vi skal huske på, at danske landmænd og fødevaresektoren sørger for mad på bordet

Jan Køpke Christensen

Af Jan Køpke Christensen, folketingskandidat for Nye Borgerlige i Syd- og Sønderjylland. (1. suppleant til Folketinget)

Som kandidat til Folketinget og byrådskandidat nyder jeg erhvervslivet, og i denne tid er det landbruget der høster for fuld udblæsning.

Det er en trist melding, når fødevareminister Rasmus Prehn har meddelt, at regeringen ikke ønsker at dispensere fra den triste datoregel for efterafgrøder. Som bekendt har vi oplevet en vanskelig og regnfuld høst og derfor giver det ingen mening, stædigt at holde fast i datoen 20/ 8 som frist for såning af efterafgrøder, hvis man ikke vil straffes.

Vi mennesker afgør som bekendt ikke vejret.

Reglen er ikke en fordel for miljøet, men skader kun landmændene. Der kan ikke sås, før der er høstet. En bureaukratisk hån over for vore danske landmænd som bør ændres.

Arbejdet som landmændene udfører i denne tid bliver til brødkorn og dejlig dansk brød. Andet går til ølbrygning. Græsfrø bruges bl. a. til grønne områder og sportsanlæg.

Rapsfrø presset til rapsolie til madlavning og energi. Alt sammen sunde danske landbrugs-og fødevareprodukter. Tak til landmændenes store gavnlige aktivitet.

Reglen er ikke en fordel for miljøet, men skader kun landmændene.

Scroll to Top