Hør BL-direktør forsvare dansk landbrug i radioens P1

Hans Aarestrup svarede godt for sig, da han blev konfronteret af landbrugsfjendtlig studievært i programmet ”Guld og grønne skove”

Hans Aarestrup

Man kan sagtens sige noget positivt om Lars Trier Mogensen:

Han foregiver for eksempel ikke at være en anden, end han er.

Den 46-årige redaktør, debattør og forfatter – der ligeledes er kendt som politisk kommentator på tv – er vært for radioprogrammet ”Guld og grønne skove” på Danmarks Radios P1. En udsendelse, der løbende dækker samspillet mellem markedsøkonomi og klimaomstilling. I den seneste udgave af programmet var emnet de igangværende landbrugsforhandlinger på Christiansborg, og Lars Trier Mogensen lod absolut ikke som om, han var hverken neutral eller uvildig i debatten. Tværtimod luftede københavneren et utal af fordomme om dansk landbrug.

Udover ærligheden og den tydelige varedeklaration er en anden beundringsværdig ting ved Lars Trier Mogensen, at han – trods alt – ikke har noget imod at få modspil. Hvorfor han til programmet forleden havde inviteret Hans Aarestrup, direktør for Bæredygtigt Landbrug, i radiostudiet.

Selv om BL-direktøren flere gange i løbet af programmet følte sig nødsaget til at sukke dybt, lykkedes det også at fyre flere gode pointer af. Hans Aarestrup kunne bl.a. belære Lars Trier Mogensen lidt om, hvordan den offentlige landbrugsstøtte altså ikke er et rent dansk men derimod et globalt fænomen. Og om, hvordan dansk landbrug rent faktisk – for ja, det er minsandten erhvervets opgave – sørger for, at både hr. Mogensen, hr. Aarestrup og alle vi andre dagligt får noget at spise…

Det blev også til en spændende debat om den såkaldte lækage-effekt – altså det problem, at nedlægger man dansk landbrugsproduktion i klimaets hellige navn, risikerer man blot at flytte ikke bare arbejdspladser og indtjening men sandelig også CO2-udledning til andre lande.

Du kan selv høre den nyeste udgave af radioprogrammet ”Guld og grønne skove”, hvor Hans Aarestrup altså medvirker, via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top