Chefredaktør: Regeringen manipulerer og bedrager

Minkskandalen fortsætter uværdigt med regeringens forlængelse af forbuddet mod minkavl – skriver Rasmus Dalsgaard fra Maskinbladet

20180301baeredygtigt-personale044

Af Rasmus Dalsgaard, chefredaktør for Maskinbladet

Løgn og manipulation har altid været en del af despotiske magthaveres værktøjskasse. Således er det øjensynligt også blevet for Mette Frederiksens regering.

Regeringen har bevidst styret det efterspurgte beslutningsgrundlag i en retning, der har givet et svar, som regeringen med nogle fordrejninger har udlagt som om, eksperterne siger, at fortsat minkavl i Danmark vil være livsfarlig for mennesker.

Men det passer ikke.

Egentlige eksperter blev slet ikke spurgt

For det første har man slet ikke spurgt de virkelige eksperter, der har forstand på veterinære forhold. Og har fulgt med i, hvordan minkproduktionen i andre lande har tilpasset sig corona-virkeligheden med eksempelvis vaccination af mink.

Man har kun spurgt i Statens Seruminstitut, hvor nogle kloge hoveder, der er eksperter i andre ting end veterinærforhold, har leveret en bestilt rapport, hvor de intet fornuftigt kan konkludere på basis af deres manglende viden, og derfor med snørklet ekspertforbehold blot konstaterer, at det ikke kan udelukkes, at der er en risiko af en ukendt størrelse.

Risikoen kan altså være alt mellem nul og 100, og sådan kan man formulere sig om alt, hvad vi foretager os i livet. SSI-eksperterne siger således reelt ingenting. Men alligevel toner fødevareminister Rasmus Prehn (S) frem og påstår, at sundhedsmyndighederne siger, at der er fare for menneskers liv og helbred ved fortsat minkavl i Danmark. Det er ikke det, SSI siger.

Er minkavl uønsket? Så sig det dog!

Det er manipulation grænsende til løgn, når ministeren siger, som han gør.

Ved at udbasunere løgnen kraftigt forsøger regeringen at give noget, der ligner en saglig begrundelse for at fastholde forbuddet mod mink.

Men det havde været mere værdigt at sige direkte, at minkavl er uønsket i stedet for at snyde på vægten og lyve om faren.

Skandalen vil ingen ende tage

Det er som om, minkskandalen ingen ende vil tage. Og regeringen har begået lovbrud på lovbrud – og fortsætter tilsyneladende den uhæderlige stil.

(Indlægget har også været bragt som leder i Maskinbladet, du kan se avisens onlineversion via linket HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top