Pernille Vermund: Vi skal sige fra overfor udskamning af landmænd

Partiformanden talte bl.a. om politisk korrekthed ved Nye Borgerliges årsmøde i weekenden

vermund-1

Emnerne var bl.a. meningstyranni og udskamning, da partiformand Pernille Vermund lørdag holdt sin tale ved Nye Borgerliges årsmøde i DGI-huset i Vejle. Og her var også den danske landmand i fokus:

”I alt for mange år har alt for mange bøjet nakken og ladet sig kyse af den politiske korrekthed, af den gruppe i samfundet, som mener at have monopol på de rigtige meninger. De, som mener og højlydt forlanger at blive anerkendt som de gode, mens de uden blusel stempler folk med andre holdninger som onde”, lød det bl.a. fra Pernille Vermund – der som et af eksemplerne tilføjede:

Landmænd er jo dyrplagere og storforurenere…

”Er man en dansk landmand, der målt på dyrevelfærd, udledning af drivhusgasser, miljøpåvirkning og effektivitet de facto er blandt verdens bedste fødevareproducenter, så er man i deres øjne pr. definition dyrplager og storforurener. Der er simpelthen ingen nedre grænse for twitter-segmentets forsøg på udskamning af mennesker med andre holdninger og anden levevis. Og det smitter af på omtalen i medierne. Det sætter sig i den offentlige mening, som den udtrykkes fra toppen af samfundet. Det skal vi ikke finde os i længere. Det behøver vi ikke finde os i længere”.

Minksagen fylder

Minksagen og ikke mindst statsminister Mette Frederiksens håndtering af denne fyldte en del på Nye Borgerliges årsmøde, hvor flere medlemmer kommenterede på skandalen omkring den ulovlige slagtning af et helt erhverv. Bl.a. lød det fra en taler, at det med nutidens øjne virker enormt hyklerisk, at Mette Frederiksen (opstillet i Aalborg) engang stod i en minkpels foran tv-kameraerne og bekendtgjorde, at hun jo “elsker Nordjylland”.

Peter Seier: Statsministeren bør stilles til ansvar

Landbrugsordfører Peter Seier Christensen kom ligeledes ind på minkskandalen – og havde tydeligvis forsamlingens opbakning til, at statsministeren bør stilles til ansvar.

Mette Frederiksen og minkskandalen fik også nogle ord med på vejen af partilederen:

”Døde mink i milliontal og langstrakte corona-restriktioner taler et tydeligt sprog om en statsminister, der nok forstår at sætte sin vilje igennem, hvis hun vil”, som Pernille Vermund formulerede det.

Kendte BL-medlemmer deltog i årsmødet

Flere kendte profiler fra Bæredygtigt Landbrug – der også er medlemmer af Nye Borgerlige – mødte op til årsmødet i Vejle. Det gjaldt bl.a. Lars Bertram fra Sønderborg og Jørn Rasmussen fra Vordingborg. Derudover var BL’s partiløse formand Peter Kiær med på årsmødet som inviteret gæst.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.