Mere sms-ballade i minksagen

Justitsminister Nick Hækkerup afviser på et samråd at ”sagsbehandle” spørgsmålet om en sms-besked fra hans departementschef

apple-gbd59b7bbc_1920

Minkene døde – men minksagen er ikke sådan lige at lægge i graven…

Ikke mindst sms-vinklen på skandalen lever i bedste velgående. Torsdag afviste justitsminister Nick Hækkerup (S) således på et dramatisk samråd i Folketinget at svare på, om en slettet sms fra hans departementschef Johan Kristian Legarth burde have været gemt.

Beskeden blev sendt til rigspolitichef Thorkild Fogde forud for aflivningen af alle mink i Danmark. Ministeren afviste på samrådet at tage stilling til, hvorvidt beskeden burde have været journaliseret, inden den blev slettet. Ja, ministeren ville med egne ord ikke ”sagsbehandle” dette spørgsmål.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs artikel HER samt i Landbrugsavisens omtale af sagen HER.

Sidstnævnte avis har også en aktuel podcast klar med nyt fra minksagen. Her behandler man bl.a. sundhedsminister Magnus Heunickes nylige forklaringer til granskningskommissionen, ligesom der sættes fokus på en politimands (i forhold til så mange andre vidner i kommissionen) ganske udmærkede hukommelse. Læs og hør mere via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top