CO2-afgift kan tvinge job og fødevareproduktion ud af landet

Også gartnerierne frygter konsekvenserne af en afgift på CO2, fremgår det af omtalerne i landbrugspressen

tina-mark-og-penge

Det er ikke kun danske landmænd, som frygter for konsekvenserne af en afgift på CO2-udledning. Også gartnerierhvervet er bange for de danske politikeres gøren og laden på området.

Ifølge landbrugspressen kommer direktøren for den 300 mand store virksomhed Alfred Pedersen & Søn i Bellinge sydvest for Odense med en appel til de folkevalgte, som i disse måneder barsler med en mulig model for en CO2-afgift. Indføres en sådan afgift på de danske virksomheder, må der følge et tilskud med, lyder meldingen. Ellers kan man tvinge både fødevareproduktion og dertilhørende arbejdspladser ud af landet, hedder det.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens og Effektivt Landbrugs artikler HER og HER.

Bæredygtigt Landbrug har i øvrigt længe forsøgt at forklare politikerne, at der er forskel på landbrugets cirkulære CO2 og den CO2, der udledes fra eksempelvis fossile brændstoffer. Det er således ikke rimeligt at afgiftsbelægge førstnævnte som sidstnævnte – hvilket nogle landes parlamenter da også har forstået. Dén vinkel på emnet kan du blive klogere på via indlæggene HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top