Et farvel til glyphosat vil ikke bare være en kæmpe udfordring for planteavlen

Miljøet lider skade, og lovgivningen påvirkes drastisk, hvis der indføres et forbud mod aktivstoffet i verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel

marksprøjte-fra-siden-foto-hardi.dk

Det vil skade miljøet at forbyde glyphosat. Og en udfasning af aktivstoffet i verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel Roundup vil kræve drastiske ændringer af den danske lovgivning.

Sådan lyder det i Effektivt Landbrug fra Søren Ilsøe, som er landmand, planteavlsrådgiver og aktiv i Foreningen for reduceret jordbearbejdning.

Han forklarer kravet om drastiske lovændringer med, at forbuddet mod jordbearbejdning forud for vårafgrøder ikke kan opretholdes ved en manglende forlængelse af godkendelsen for glyphosat.

”For hvad gjorde man, inden vi fik glyphosat i 1970’erne: Man harvede og harvede hele efteråret for at bekæmpe især kvik og andet ukrudt. Hvis glyphosat forsvinder, må muligheden for mekanisk ukrudtsbekæmpelse om efteråret indføres for det traditionelle, pløjede landbrug igen, for ellers har planteavlen ingen chance for overlevelse”, forklarer Søren Ilsøe.

Effektivt Landbrug beskriver sagen i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top