Kritikken af naturnationalparker tager til

Det er bekymrende med den høje dødelighed, forklarer professor om et lignende bison-eksperiment på Bornholm

Miljø og Fødevareministeriet

Også professor Kurt Buchmann fra Københavns Universitets Sektion for Parasitologi og Akvatisk Patobiologi blander sig nu i debatten om de kommende naturnationalparker – hvor jorden ikke må dyrkes, og hvor græssende dyr skal hegnes inde.

”Det er bekymrende, at der dør så mange dyr”, lyder det fra Kurt Buchmann på Maskinbladets hjemmeside om et bison-eksperiment på Bornholm, der på mange måder kan sammenlignes med intentionen omkring naturnationalparkerne.

Professoren ser således mange tegn på, at bison-bestanden ikke klarer sig optimalt bag hegnene på Naturstyrelsens område. Eksempelvis døjer dyrene med helbredsproblemer, som man var sluppet for hos en landmand – hvor dyrene utvivlsomt var blevet behandlet mod bl.a. sundhedsskadelige orm.

Professoren advarer mod at spille hasard med naturen, hvilket han mener, at Miljø- og Fødevareministeriet gør. Du kan læse mere i Maskinbladets artikel HER.

I øvrigt har Danmarks Naturfredningsforening i Syddjurs netop skrevet under på en protest mod naturnationalparkerne. Det fremgår af dagens udgave af Aarhus Stiftstidende.

Det er langt fra første gang, nogen langer ud efter ministeriets planer og myndighedernes ligegyldighed i forhold til dyr, der er i statens varetægt. Du kan eksempelvis læse Bæredygtigt Landbrugs pressemeddelelse i linket herunder.

BL: Statslig dyremishandling skal stoppe straks

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.