Ny forordning ødelægger mange års godt arbejde

Landbrugets Veterinære Konsulenttjeneste holdt årsmøde samtidig med Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling – og langede ud efter nye medicinregler

grise1000px

”Alt i alt vil konsekvensen blive, at vi skal bruge mere medicin, og den indsats, vi alle har arbejdet på gennem de seneste 20 år for at reducere forbruget, bliver delvist ødelagt af den nye forordning!”

Så bramfrit lød det ifølge Landbrugsavisen fra Claus Heisel, chefdyrlæge hos Landbrugets Veterinære Konsulenttjeneste, da LVK holdt årsmøde onsdag, samtidig med Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling i Horsens.

Kritikken mod den nye EU-forordning om brugen af veterinærmedicin er kommet fra mange fronter. Forordningen, der trådte i kraft 28. januar, bevirker, at medicin kun må bruges, som det er beskrevet i produktets EU-godkendelse. Forbruget af antibiotika og anden medicin skal således øges, fordi godkendelserne foreskriver længere behandlinger med højere doser, end det har været praksis i Danmark.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top