Slutspillet nærmer sig i minkskandalen

Statsministerens påstand om skylden for manglende lovhjemmel bliver testet igen, når hendes departementschef nu genindkaldes til afhøring i kommissionen

mette-1

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, skal den 1. april genafhøres af Minkkommissionen, der undersøger forløbet omkring den politiske – og ulovlige – beslutning om at aflive alle mink.

Barbara Bertelsen har tidligere forklaret, at den manglende lovhjemmel skam skyldtes fejl i Miljø- og Fødevareministeriet. Samme forklaring lød fra statsminister Mette Frederiksen (S). Og det er givet dén forklaring, som udspørgerne gerne lige vil have sat nogle flere ord på…

Også Justitsministeriets departementschef, Johan Kristian Legarth, og departementschefen for det daværende Miljø- og Fødevareministerium, Henrik Studsgaard, skal vidne igen. De er begge indkaldt den 8. april.

Foruden de tre departementschefer skal også Tejs Binderup, Hanne Larsen og Paolo Drostby genafhøres.

Tejs Binderup arbejdede i november 2020 som afdelingschef i Miljø- og Fødevareministeriet og er blandt sagens mest centrale vidner. Kommissionens afhøring af Binderup i efteråret måtte da også klares over to dage.

Paolo Drostby var ansat som kontorchef i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, mens Hanne Larsen indtil fornylig var veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen. Tidligere på året fik hun pludselig nyt job i Indonesien…

Du kan læse mere i Landbrugsavisens, Effektivt Landbrugs og Maskinbladets omtaler HER, HER og HER, og også medierne AgriWatch og Altinget beskriver den nyeste udvikling i sagen HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Slutspillet nærmer sig i minkskandalen”

  1. Kurt Berg Nielsen

    Det er den største gang plat nogen sinde i mands minde .Alle andre mistænkte i samfundet ville blive buret inde i enerum for ikke at aftale hvem sagde hvad og gjorde hvad men her i denne sag kan de mistænkte rende rundt og være med til at puste til krig i andre lande ,hvad fanden foregår der egentlig nu er der ingen af vidnerne der kan huske noget som helst så den sag er tabt på forhånd

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.