Departementschef holder hånden under sin statsminister

Nye afhøringer i minksagen afslører dog også, at embedsmænd og politikere ikke altid er enige om, hvad der rent faktisk er sket i sagen…

mette-1

Der var ikke meget nyt under solen, da den såkaldte granskningskommission fredag genoptog afhøringerne for at komme til bunds i minkskandalen.

Helt som forventet holdt Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen hånden under sin chef, statsminister Mette Frederiksen (S).

Ansvaret for, at forløbet endte som en skandale, kan ifølge Barbara Bertelsen således alene tilskrives håndteringen i Fødevareministeriet. Ministeriet og Fødevarestyrelsen burde ifølge Barbara Bertelsen allerede i september 2020 have påbegyndt arbejdet med at forberede et lovgrundlag, der ville gøre det muligt for regeringen i et worst case-scenarium at træffe en beslutning om at aflive alle mink.

Fredagens afhøringer ved retten på Frederiksberg viste dog også, at embedsmænd og politikere ikke altid er enige om, hvad der skete, da minkskandalen for alvor udspillede sig. En topembedsmand afviser i hvert fald totalt sundhedsminister Magnus Heunickes udlægning.

Du kan læse mere om fredagens afhøringer i Landbrugsavisens artikler HER, HER og HER, i Maskinbladets dækning HER, HER og HER samt i Effektivt Landbrugs, Danmarks Radios og Altingets tekster HER, HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top