Endnu engang bevist: Danmark har stor fødevaresikkerhed

Der er en god grund til, at danske ægproducenter fortsat har særstatus i EU, viser aktuel kontrol fra Fødevarestyrelsen

eu-flag

Flere såkaldt grønne organisationer samt selvudnævnte dyreaktivister har det med at lange ud efter dansk landbrug og ikke mindst erhvervets animalske produktion.

Virkeligheden er imidlertid, at Danmark er internationalt berømmet for god dyrevelfærd og meget stor fødevaresikkerhed, og faktisk har Danmark siden 2012 haft særstatus i EU for salmonella i æg, hvilket betyder, at danske ægproducenter kan markedsføre deres æg som salmonellafri i hele EU.

Nu viser en kontrolrunde, som Fødevarestyrelsen gennemførte hos en række ægproducenter sidste år, da også, at flere end ni ud af ti ægproducenter har styr på de procedurer, der skal holde danske æg salmonellafri.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Ud af 47 kontrolbesøg blev de 43 gennemført uden sanktioner – det er en regelefterlevelse på 91,5 procent, skriver styrelsen.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel om emnet HER samt i Maskinbladets og Effektivt Landbrugs omtaler HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top