Landdistrikterne skal redde energiproduktionen

Med de rigtige indsatser behøver den grønne omstilling ikke at aflive landsbyerne, lyder formaningen fra Landdistrikternes Fællesråd

gødning

Det er fortrinsvis landdistrikterne, der kommer til at løfte den grønne omstilling og føre hele landet i mål med de klima- og energipolitiske og i sidste ende sikkerhedspolitiske ambitioner.

Sådan skriver Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, i en blog på Landbrugsavisens hjemmeside.

”For det er her på de grønne vidder, at den største del af Produktions-Danmark og ikke mindst arealerne til fremtidens biogasanlæg, power to x-anlæg, vindmølle- og solcelleparker, befinder sig. Men omkostningsfri bliver omlægningen til grøn energi aldrig”, lyder det.

Steffen Damsgaard beskriver, hvordan visse landsbyer risikerer at lide triste skæbner som følge af den grønne omstilling.

”Men sådan behøver det ikke være med de rigtige indsatser”, forklarer han.

”Den grønne omstilling, og ikke mindst den sikkerhedspolitiske omstilling, har potentiale for at bidrage med et øget antal arbejdspladser i de land- og yderkommuner, hvor energien skal og vil blive produceret, hvilket vil øge den lokale accept og medvirke til et land i bedre balance. Det er kun rimeligt, at vi sætter ind med tiltag, der kan skabe ligevægt i kompensationsregnestykket, så vi ikke sætter geografiske områders overlevelse over styr”, tilføjer Steffen Damsgaard.

Du kan læse hele bloggen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Landdistrikterne skal redde energiproduktionen”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.