Minkskandalen: Borgere forlanger klar besked om forurening fra gravene

Fødevarestyrelsen har derfor inviteret til borgermøder i næste uge om miljøet ved de tidligere minkgrave omkring Nr. Felding og Kølvrå

mink-1

Beboere i områderne ved Nr. Felding har været og er stadig nervøse for grundvandet og miljøet omkring minkgravene – og har derfor efterspurgt et borgermøde og mere information om den mulige påvirkning af vandmiljøet.

Det har nu fået Fødevarestyrelsen til at indkalde til to borgermøder, der for begges vedkommende finder sted i næste uge.

På møderne vil indsatschef i Fødevarestyrelsen, Kasper Klintø, fortælle om forløbet med opgravning af mink og resultatet af miljøundersøgelserne.

Kontorchef fra Miljøstyrelsen, Charlotte Moosdorf, orienterer desuden om anbefalinger til, hvordan miljøet omkring minkgravene overvåges, skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

På mandag den 25. april holder Fødevarestyrelsen borgermøde for borgere ved Nr. Felding. Tirsdag den 26. april er der borgermøde for borgerne ved Kølvrå.

Du kan læse mere i Maskinbladets omtale af sagen HER, mens Fødevarestyrelsens officielle skriv om sagen kan læses via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top