Vi producerer, hvad forbrugerne ønsker – og vi gør det klimavenligt!

Bæredygtigt Landbrugs formand fortæller her en Enhedslisten-politiker, hvordan et marked egentlig fungerer...

kiær-med-grise

Af Peter Kiær, formand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev

Det kan muligvis være svært at acceptere for en Enhedslisten-politiker, at vi både nationalt og internationalt har noget, der hedder et marked.

Men det er netop dér, det halter for Karen Thestrup Clausen, når hun i indlægget ”Bæredygtigt Landbrug går galt i byen” i Sjællandske torsdag taler for en ”fremsynet, humanitær og klimavenlig landbrugspolitik” – med henvisning til, at derfor bør danske landmænd holde op med at producere grisefoder og i stedet satse på plantebaseret menneskeføde.

For der er faktisk et enormt behov både indenlands og udenlands efter kød. Skal man tro FN’s fødevareorganisation, stiger behovet markant i de kommende år.

Hvis kødet ikke bliver produceret i Danmark, opfyldes efterspørgslen af andre lande. Sådan fungerer et marked. Som landmand vil jeg gerne fortsat producere de madvarer, som forbrugerne ønsker.

Med tanke på, at vi herhjemme – senest dokumenteret via det uafhængige World Ressources Institute – har en af verdens mest klimavenlige svineproduktioner, tror Karen Thestrup Clausen så, at klodens klima skulle blive bedre af, at svinekødsproduktionen flytter til Østeuropa?

(Indlægget er også sendt som læserbrev til dagbladet Sjællandske).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.