Bæredygtigt Landbrug har fundet sin nye direktør

Steen-Flemming Stevns Elmarlund har stor ledererfaring og vil arbejde for at gøre kampen for fødevareproduktion til en fælles samfundsmission

logo-softshelltoej-logo-bl-3

”Landbruget søger kærlighed”.

Sådan italesætter Steen-Flemming Stevns Elmarlund selv udfordringen, når han den 1. september 2022 tiltræder posten som ny adm. direktør for Bæredygtigt Landbrug.

”For mig er det her ikke en endeløs kamp mellem stat, politikere, fødevareindustri og landmænd – men snarere en fælles mission, som alle burde kunne blive enige om, og som jeg personligt glæder mig til at bidrage til. Jeg tror på, at en del af udfordringen og opgaven handler om at skabe fokus på, fælles ansvar for samt anerkendelse af landbruget som hovedleverandør af både mad, energi og aktivitet i landdistrikterne”, siger han.

Steen-Flemming Stevns Elmarlund kommer fra en baggrund med mangeårig erfaring indenfor strategisk ledelse og kommunikation fra anerkendte virksomheder som Det Berlingske Hus, JYSK, ECCO og LEGO. Han har også været bestyrelses- og rådsformand og har et indgående kendskab til bæredygtighed og cirkulær økonomi fra industrien.

”I bestyrelsen ser vi frem til samarbejdet, og vi lægger vægt på Steen-Flemmings erfaringer med at drive vanskelige processer. Det er netop det, der skal til for at manøvrere i det politiske landskab med mange forskellige interessegrupper”, siger Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær.

Den nye direktør afløser Hans Aarestrup, som for kort tid siden forlod posten for at tiltræde en lignende stilling i Dansk Svineavl. Steen-Flemming Stevns Elmarlund glæder sig til at være flankeret af en stærk organisation med fagspecialister, jurister og journalister samt med en bestyrelse, der har en omfattende viden om planteavl, biodiversitet, stordrift plus såvel konventionelt som økologisk landbrug.

”Det er et godt udgangspunkt for en spændende rejse, der helt sikkert vil have basis i det allerede solide fundament og de imponerende resultater, Bæredygtigt Landbrug har opnået. Men givetvis også med en anderledes dialog og indgangsvinkel qua min position i andre brancher. Naturligvis uden at vi skal gå på kompromis med den sædvanligvis frække og pågående stil eller kravet om en faglig og juridisk korrekt regulering af erhvervet. Og så glæder jeg mig i øvrigt til at komme på græs”, lyder det fra den nye direktør med et glimt i øjet.

(Ovenstående tekst er også sendt ud som pressemeddelelse).

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.