Markvandringen er en vigtig del af sommermøderne

Bæredygtigt Landbrugs næstformand Niels Hauge Mikkelsen viste tirsdag aften 100 fremmødte landmænd rundt på sin vestfynske jord

kohavegaard-1

De faglige indlæg er naturligvis i centrum, når Bæredygtigt Landbrug inviterer til sine traditionsrige sommermøder. Men der er også hver gang fokus på pølser, hyggeligt samvær og naturligvis markvandring hos den lokale landmand.

Tirsdag aften gjaldt det årets andet af i alt tre sommermøder. Her var Niels Hauge Mikkelsen – den ene af to næstformænd for Bæredygtigt Landbrug – vært på sin vestfynske bedrift Kohavegaard. Han berettede under rundturen på arealerne lidt udenfor Ejby om sine 10 forskellige afgrøder fordelt på både konventionel og økologisk planteavl.

”Jeg er begyndt at forårspløje noget mere. Det giver mere ilt til jorden”, forklarede Niels Hauge Mikkelsen, mens han viste den i april såede vårbyg frem for de omkring 100 fremmødte landmænd.

Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen kaldte i øvrigt afgrødens standard rigtig fin.

”Men den kunne måske godt have fået en smule mere gødning”, sagde han med et stort smil.

I baggrunden slængede den berømte og berygtede Baltic Pipe-ledning sig gennem landskabet, og den fik naturligvis også en bemærkning med på vejen fra Niels Hauge Mikkelsen:

”Dén ledning kommer til at give mig mange skæve vendinger i marken. Det er altså ikke skideskægt”, lød det fra Bæredygtigt Landbrugs næstformand.

Niels Hauge Mikkelsen driver i alt 570 hektar jord, heraf 100 hektar økologisk. Han har været næstformand siden det konstituerende bestyrelsesmøde ovenpå BL’s generalforsamling i marts i år og er relativt ny i foreningens bestyrelse.

”Det var Flemming Fuglede, som ringede og spurgte, om det ikke var noget for mig at komme med i foreningens ledelse – efter at jeg i 2020 havde haft en kronik i Jyllands-Posten”, fortalte han tirsdag aften.

Aftenens andre input til de fremmødte stod BL’s formand Peter Kiær, den faglige konsulent Jens Lund Pedersen, den faglige direktør Jørgen Evald Jensen samt chefjurist Nikolaj Schulz for. De fortalte om bl.a. klimapolitik, CO2-optag og indsigelser mod vandområdeplanerne.

Alt for meget om disse indlæg skal dog ikke røbes her, idet de herrer gentager budskaberne på årets sidste BL-sommermøde – det finder sted torsdag aften fra kl. 17 i Skovridersalen på Holmegaard Gods lidt udenfor Næstved. Også her er alle interesserede velkomne – og der er naturligvis gratis adgang ligesom på Oxholm Hovedgård mandag og Kohavegaard tirsdag.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst) og Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk (foto)

1 kommentar til “Markvandringen er en vigtig del af sommermøderne”

  1. Johannes Møller Pedersen

    Det var en rigtig god og spændene aften, især for mig , da det var mit fødehjem.
    Jeg drev gården fra 1977 indtil Niels overtog den i 2012 , da var den på 26 ha. i 1977.
    Spændene at følge den udvikling der er sket fra 1977.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.