Andelshavere må ikke se dokumenter

Fem repræsentantskabsmedlemmer nægtes fortsat adgang til centrale Arla-papirer, fremgår det af afgørelse i Vestre Landsret

dommerhammer

Der er åbenlyst en grænse for, hvad andelsselskabers medejere har ret og adgang til.

I hvert fald fastslår Vestre Landsret nu – ligesom byretten i øvrigt har gjort det – at fem repræsentantskabsmedlemmer med tilknytning til Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter ikke har ret til at få udleveret en række centrale Arla-dokumenter. Andelshaverne ønskede svar på otte spørgsmål om bl.a. tillæg for specialmælk.

”Landsrettens afgørelse er, som vi forventede, og nu, hvor sagen er afsluttet, håber jeg virkelig, at vi alle kan se fremad sammen”, lyder det fra mejeriselskabets formand Jan Toft Nørgaard.

Du kan se mere i omtalen fra AgriWatch HER samt i Landbrugsavisens, Maskinbladets og Effektivt Landbrugs artikler HER, HER og HER. Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside har tidligere beskrevet sagen i eksempelvis teksterne HER, HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top