Efter tabt landsretssag: Andelshavere overvejer at gå til Folketinget eller EU

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter vil til gengæld ikke forfølge sagen yderligere i retssystemet

køer-i-stald

De fem landmænd, som har ønsket indsigt i særlige prisforhold i deres andelsselskab Arla, tabte som bekendt sagen i Vestre Landsret. Og de vil ikke forfølge sagen yderligere i retten:

”Vi kommer ikke til at gå videre i systemet. For os giver det ikke mening, når vi nu har tabt sagen i byretten og landsretten. Vi kan ikke få ret den vej, selv om ingen betvivler, at vi har ret”, siger mælkeproducenternes formand Kjartan Poulsen.

Et alternativt skridt kan ifølge mælkeproducenterne være at spørge politikerne i Folketinget, hvordan de vil sikre, at andelsretslige principper overholdes. En henvendelse til EU-Kommissionen nævnes som en anden mulighed.

”Vi giver ikke op”, lyder det således fra Kjartan Poulsen.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens og Maskinbladets omtaler af sagen HER og HER, ligesom AgriWatch har en fin gennemgang af problemstillingen HER. Du kan i øvrigt se mere om Vestre Landsrets afgørelse i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top