Fødevarestyrelsen: Fortsat meget lav risiko for afrikansk svinepest i Danmark

Selv om det omstridte hegn ved grænsen har virket efter hensigten, er det dog stadig vigtigt at følge gældende regler, lyder det

flaghjemmeside2

Afrikansk svinepest er netop blevet konstateret på en besætning i det vestlige Tyskland. Alligevel skulle der fortsat være meget lav risiko for, at sygdommen når de danske grisebestande.

Sådan lyder det ifølge Effektivt Landbrug fra Fødevarestyrelsen – der dog samtidig indskærper vigtigheden af at følge de regler, der skal forhindre overførsel af smitte: Transportmidler, der har transporteret grise i udlandet, skal således rengøres og desinficeres efter aflæsning af grise. Og grise må stadig ikke fodres med madaffald.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs omtale af sagen HER.

At det omstridte men – viser det sig – ret effektive vildsvinehegn ved grænsen har en stor del af æren for, at der ikke er overløbere af vildsvin, kan du forvisse dig om via artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside HER.

Bæredygtigt Landbrugs æresmedlem Jens Peter Aggesen har tidligere i et læserbrev kritiseret hegnets modstandere samt beskrevet hegnets formål; at beskytte en essentiel milliardeksport og samfundsindtægt – dén tekst kan du læse via linket HER.

Du kan i øvrigt blive klogere på emnet via indlæggene HER, HER, HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top