Minkavleres sagsanlæg mod staten trækker ud

Formanden for landets nu tidligere minkavlere håber, at ikke færre end 700 avleres sag kan komme for en dommer til næste år

mink-1

Det har lange udsigter, at omkring 700 nu tidligere danske minkavlere får prøvet deres sag mod den danske stat. Det skriver dagbladet Børsen.

”Sagen er anlagt, men den er ikke berammet, og ifølge vores advokater er der ikke plads til nye sager i år. Men jeg håber da, at den kan komme for en dommer i 2023”, siger Tage Pedersen, som er formand for minkavlernes organisation.

Sagsanlægget går ikke på selve den ulovlige masseaflivning af minkene men handler om, at minkavlerne i forbindelse med nedlukningen af erhvervet fik en maksimal erstatning på 250 kr. pr. skind, men at de efterfølgende pelsdyrauktioner gav en gennemsnitspris på et noget højere niveau. Den prisdifference – i alt langt over 500 mio. kr. – mener minkavlerne skal dækkes af staten.

Hvis du abonnerer på mediet, kan du læse mere i Børsens artikel HER, mens også AgriWatch beskæftiger sig med emnet HER. Landbrugsavisen har en noget anden vinkel på sagen, nemlig om de såkaldte prøvesager om nedlukningserstatning, dén artikel kan du læse HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top