Avis: Minkkommissionen på vej med kritik af Statsministeriets top

Ekstra Bladet erfarer, at en regulær bombe tikker under både statsminister Mette Frederiksen og hendes departementschef

mette-1

Det var ulovligt at nedlægge hele minkerhvervet i Danmark – og de ypperste magthavere i kongeriget slipper derfor ikke for kritik, når den såkaldte minkkommission i slutningen af juni offentliggør sin rapport.

Det skriver Ekstra Bladet – der erfarer, at en regulær bombe dermed tikker under statsminister Mette Frederiksen (S) og hendes departementschef, Barbara Bertelsen. Minkkommissionen lægger således ifølge avisen op til en kritik af Statsministeriet i den kommende beretning om minkskandalen. Avisens kilder fortæller, at det fremgår af høringsbreve, som kommissionen har udsendt til en række af de aktører, der har været til afhøring.

De, der står til kritik, modtager høringsbrevet, hvor der er et særskilt afsnit om deres rolle. Desuden er der et mere overordnet afsnit, hvor de enkelte myndigheders rolle og ansvar beskrives. Her fremgår det, at kommissionen lægger op til en kritik af Statsministeriet.

En kritik, som vel at mærke ”går helt op”, som en kilde beskriver det, med henvisning til at toppen af Statsministeriet ikke går ram forbi hos kommissionen.

Du kan læse mere i Ekstra Bladets omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top