Facebookopslag om spildevand er gået viralt

Bæredygtigt Landbrugs afsløringer i spildevandsskandalen har givet genlyd landet over, og lokale landmands-protester hjælper også med at få budskabet ud

spildevand-fra-overløbsrør

Takket være aktindsigter og pressehenvendelser fra Bæredygtigt Landbrug og foreningens æresmedlem Knud Jeppesen kender de fleste danskere i dag til den store skandale omkring de massive spildevandsforureninger i kongeriget.

Men der er så sandelig også lokale kræfter rundt omkring i Danmark, som gør deres til at få sagen på dagsordenen – og indimellem med stor succes.

Rødkilde Gods har således i sidste uge offentliggjort et facebookopslag, der er nået ud til adskillige tusind personer.

”Kære Ulbølle-borger. Vi kunne godt bruge din hjælp til at passe på vores natur. Det er endda dit eget urensede spildevand og din egen kommune og vandforsyning, som er problemet”, hedder det bl.a.

”Disse overløb sker cirka fem gange om året, afhængig af hvor kraftigt det regner. De tre millioner liter urenset spildevand svarer til cirka 150 tankvogne”, står der endvidere i opslaget, der blev slået op onsdag.

Kritikken falder særligt på, at Svendborg Kommune har godkendt en ansøgning om tilladelse fra det lokale spildevandsselskab til at udlede opspædet spildevand fra overløbsbygværket til Hundstrup Å via Rødkildeskoven.

Du kan se selve facebookopslaget HER, mens Effektivt Landbrug beskriver sagen i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.