Global svinekødsproduktion ventes at stige kraftigt

Det er svært at få øje på den påståede veganerbølge, når man studerer de nyeste prognoser fra normalt pålidelige internationale institutioner

gris-i-halm

Det er muligt, at mange moderne familier eksperimenterer med enkelte kødfrie dage – men nej, en egentlig veganerbølge er absolut ikke over os!

Det globale svinekødsforbrug forventes således at stige til 129 millioner tons i løbet af de næste ti år og dermed tegne sig for en tredjedel af den samlede stigning i kødforbruget.

Det skriver mediet pig333.com ifølge Effektivt Landbrug på baggrund af en fremskrivning fra den globale økonomiske samarbejdsorganisation OECD og FN’s fødevare- og landbrugsagentur, FAO.

Mediet skriver, at svinekød vil forblive det kød, der spises mest i EU i det kommende årti, selvom andelen vil forblive stabilt pr. indbygger, da ændringer i kostvanerne vil favorisere fjerkræ som et billigere og, opfattet, bedre fødevarevalg.

Produktionen af ​​svinekød forventes samlet set at stige med 17 procent frem mod 2031.

Du kan se mere i Effektivt Landbrugs omtale HER.

Bæredygtigt Landbrugs nu forhenværende direktør Hans Aarestrup har tidligere perspektiveret udviklingen med et stigende globalt svinekødsbehov i forhold til visse meningsdanneres ønske om at mindske den danske svineproduktion. Dét indlæg kan du læse i linket herunder.

Hvad er CO2-effekten af at halvere svineproduktionen i Danmark?

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Global svinekødsproduktion ventes at stige kraftigt”

 1. Veganerbølgen ville være meget langt nede på min dagsorden hvis jeg producerede konventionelle svin!
  Langt mere skræmmende er det at produktionen stiger i landene omkring DK, både de nærmeste og dem længere væk.
  Hvis lande med ringere fødevare- og anden sikkerhed end DK trapper op, betyder det alt andet lige at det bliver sværere at opretholde den nuværende indenlandske produktion.
  Der kan kun være få muligheder ud over at omlægge produktionen.
  Det er langt alvorligere end en langsomt tiltagende kostændring hen imod plantekost af hensyn til klima og helbred.
  Skulle galt være er der i befolkningen stor tillid til at DK landbruget kan producere de planter som forbrugerne foretrækker.
  Har selv for nylig smagt en hvidløgs-dressing/mayonnaise fra en af de gammelkendte producenter som smager himmelsk:) Den er gud hjælpe mig vegansk!
  Hvis alt vegansk smager lige så godt så har det animalske landbrug virkelig grund til, ikke at frygte nogen vegansk bølge, men glæde sig til at producere sund og velsmagende mad til danskerne som ikke giver nær de samme alvorlige livsstilssygdomme som overforbrug af det som konventionelt landbrug lige nu kæmper med at producere med et marginalt overskud.
  Den forhåbentlig forbigående hvedemangel ufortalt.

  Snarere end at male fanden på væggen er der grund til at lykønske med en lysere fremtid hvor dansk landbrug igen er på forkant ligesom for 100 år siden. Der er ikke noget mere tilfredsstillende end at fremstille noget sundt og som andre ikke kan, det gør det også ulig lettere at forhandle priser:)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top