Det er muligt, at mange moderne familier eksperimenterer med enkelte kødfrie dage – men nej, en egentlig veganerbølge er absolut ikke over os!
Det globale svinekødsforbrug forventes således at stige til 129 millioner tons i løbet af de næste ti år og dermed tegne sig for en tredjedel af den samlede stigning i kødforbruget.
Det skriver mediet pig333.com ifølge Effektivt Landbrug på baggrund af en fremskrivning fra den globale økonomiske samarbejdsorganisation OECD og FN’s fødevare- og landbrugsagentur, FAO.
Mediet skriver, at svinekød vil forblive det kød, der spises mest i EU i det kommende årti, selvom andelen vil forblive stabilt pr. indbygger, da ændringer i kostvanerne vil favorisere fjerkræ som et billigere og, opfattet, bedre fødevarevalg.
Produktionen af svinekød forventes samlet set at stige med 17 procent frem mod 2031.
Du kan se mere i Effektivt Landbrugs omtale HER.
Bæredygtigt Landbrugs nu forhenværende direktør Hans Aarestrup har tidligere perspektiveret udviklingen med et stigende globalt svinekødsbehov i forhold til visse meningsdanneres ønske om at mindske den danske svineproduktion. Dét indlæg kan du læse i linket herunder.
Hvad er CO2-effekten af at halvere svineproduktionen i Danmark?
Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk