LA og DF kræver kritiserede embedsmænd sendt hjem

”Mageløst forløb” lyder det fra Liberal Alliances partiformand om bl.a. Statsministeriets departementschef, som stadig møder ind på jobbet hver morgen

Vanopslagh

Regeringen bør sende de kritiserede embedsmænd hjem!

Sådan lyder kravet fra såvel Liberal Alliance som Dansk Folkeparti ovenpå Minkkommissionens kritik af 10 topembedsmænd, heriblandt departementschef Barbara Bertelsen fra Statsministeriet.

”Det er mærkværdigt, at man hjemsendte hele FE-ledelsen (Forsvarets Efterretningstjeneste, red.), inden en kommission havde konkluderet noget. Og de blev frikendt. Her er det omvendt. Kommissionen frikender på ingen måde Barbara Bertelsen og company, og alligevel hjemsender man dem ikke. Det er et mageløst forløb”, siger LA-partiformand Alex Vanopslagh til Berlingske.

Hvis du abonnerer på mediet, kan du læse hele Berlingske-artiklen via linket HER.

Det er ikke kun borgerlige oppositionspolitikere, som undrer sig over, at Statsministeriets departementschef trods kritikken i rapporten fortsætter uanfægtet i jobbet. Det gælder også den korruptions-bekæmpende organisation Transparency International. Det kan du læse om i artiklen fra den systemkritiske hjemmeside Indblik HER.

I øvrigt har statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag af et folketingsflertal fået en ”næse” – altså kritik uden at det har praktiske konsekvenser – for hendes rolle i minksagen. Det samme gælder den tidligere fødevareminister Mogens Jensen. Det kan du læse mere om i Landbrugsavisens og Maskinbladets omtaler HER og HER.

Med disse næser er det juridiske spor lukket. I hvert fald i denne omgang. For den blå opposition i Folketinget varsler en advokatundersøgelse på den anden side af et folketingsvalg, hvis et sådant valg resulterer i et borgerligt flertal i det danske parlament. Se mere i Landbrugsavisens artikel HER.

Bæredygtigt Landbrugs reaktion på Minkkommissionens beretning kan du bl.a. blive klogere på via pressemeddelelsen HER samt i læserbrevet herunder.

Uvidenhed fritager ikke for ansvar

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.