Man bør ikke bare kunne stjæle en anden mands afgrøder!

BMG-sagen handler i dén grad også om ejendomsret i forhold til korn og frø, og derfor kan landsretsdom få ubehagelige følger

Peter Rosendal med korn i forgrunden

Af Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, Sandbygaard, Sandbyvej 47, 4171 Glumsø

Grovvareselskabet BMG’s konkurs trækker tråde rundt i det ganske land. Og det er således ikke bare de landmænd, som er i klemme i sagen – men også deres mange kolleger – som i disse dage spændt venter på landsretsdommen.

Modparten påstår, at den såkaldte separatistregel ikke er opfyldt. Virkelig besynderligt, hvis man skal have sedler på tønder, sække og så videre for i denne moderne verden at kunne dokumentere, hvad der er dit og mit.

Herfra skal understreges, at vi landmænd altså har ejendomsretten til korn, frø og andre afgrøder, indtil vi har givet samtykke til salg – alt andet er tyveri!

Hvis landmændene – herunder flere medlemmer af Bæredygtigt Landbrug – taber landsretssagen, er konsekvenserne uoverskuelige. Ét råd vil vi dermed fremadrettet være nødt til at give til danske planteavlere:

Lad være med at aflevere så meget som ét eneste kilo afgrøder, uden at det er blevet afregnet!

Hvordan grovvareselskaber med begrænset likviditet vil se på dén opfordring, skal vi lade være usagt. Men vi er nødt til at forholde os til realiteterne.

Ejerforholdene omkring korn og frø er til eksamen i denne tid. Bæredygtigt Landbrug har hele vejen igennem bakket op om landmændene i BMG-sagen – og vi vil til hver en tid kæmpe for, at man ikke bare skal have lov til at sælge en anden mands afgrøder uden at betale for det!

(Indlægget er også sendt som læserbrev til landbrugspressen).

4 kommentarer til “Man bør ikke bare kunne stjæle en anden mands afgrøder!”

 1. Glen Nikolajsen

  Tak for et godt indlæg og opbakning fra foreningen. Jeg er stolt af at være medlem af en brancheforening som i den grad tør udtale sig uden at skulle please alle mulige andre interesser. Også tak for den store faglighed og ikke mindst behagelige og kompetente medarbejdere!

  mvh Glen Nikolajsen

 2. Gert Petri Pedersen

  Ejendoms Ret er Ukrænkelig som. Privatlivet Er Fred på landet.
  Det Skal ik. Fravige, Tages Fra Ejendom el. Dens *Matrikel Nr. Div. Tinglyst samt landmålers Kort do.
  Det fra en Hvor 3 Mand Stjal Korn der var Protein Øl. Korn på Kontrakt.
  Samt Ejendom gik i Konkurs. Selv om Man sku ha Ca. 85.000kr tilbage pga RD, s I Ålborg afd. RD.s Over belåning da NK. Var førsr Panthaver.

  Jo jo Det Tinglyst Over belåning samt. Foged gør Konkurs og Alle siger intet el. Må ik. Jo jo. Loven Gradbøjes. Hvor er Grundloven.m.m regi.

  Mvh. Og Go Høst. I der ude på hvor live er mest på Landet.

  Kraghøjvej. 26 9500 Hobro På.

  “Hvidemosegård. ”

  Jo jo Kæmp lige

 3. Ligger du i retssag , kan eksempelvis afgrøden (bevismaterialet ) ikke handles til anden side.
  Gælder også materialer tillært byggeplads ( konkurs )

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top