Optakten til EU-reform er utilstedelig

Nøleri skaber en fuldstændig urimelig situation for landmænd i Danmark, mener faglig direktør i Bæredygtigt Landbrug, Jørgen Evald Jensen

joergen-evald-jensen-i-sommermark

Den faglige direktør i Bæredygtigt Landbrug, Jørgen Evald Jensen, er yderst kritisk overfor den manglende klarhed over de tiltag, der må komme i forbindelse med EU’s kommende landbrugsreform.

“Det er en utilstedelig og helt vanvittig situation, at vi ikke kender alle reglerne endnu. For man godt sige, at reglerne træder i kraft 1. januar, men reelt træder de jo i kraft nu. Efter mejetærskeren har været ude at køre, skal der jo etableres nye afgrøder, og når man ikke har overblik over, hvad man må, og hvad man ikke må, så er det fuldstændig uhørt”, siger Jørgen Evald i et interview med Effektivt Landbrug.

Helt konkret er det altså især reglerne for afgrøderotation og brak, som landmændene reelt allerede har brug for at kende til, hvis de skal leve op til regler i det kommende år. For når mange af afgrøderne skal sås nu, er der brug for, at man ved, hvor store arealer, man må så på og ikke mindst hvilke afgrøder, man må etablere hvor.

“Man kan jo komme i en situation, hvor man ikke kan have de afgrøder, som man har planlagt, at man skulle have. Og der skal jo sås lige om lidt”, siger Jørgen Evald.

Du kan læse hele artiklen hos Effektivt Landbrug HER (det kræver abonnement)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.