Advarsler uddelt til tre embedsmænd i minksagen

Afdelingschef tager den såkaldte disciplinære advarsel til efterretning, mens de to andre opponerer mod afgørelsen

mink-1

Minkskandalen fortsætter med at trække sine spor – også i toppen af det danske embedsværk. Nu har yderligere tre centrale embedsmænd fra forløbet fået deres sager afgjort, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

To chefer i Fødevareministeriet, afdelingschef Tejs Binderup og kontorchef Paolo Drostby, får således begge en disciplinær advarsel. Det samme gør Hanne Larsen, som var direktør i Fødevarestyrelsen under minksagen. Hun har siden fået nyt job som statskonsulent på den danske ambassade i Jakarta i Indonesien.

Det viser aktindsigter, som Jyllands-Posten har fået i de tre afgørelser.

En advarsel er den mildeste form for disciplinær straf, som en embedsmand kan tildeles for kritisabel adfærd, og sagen får ikke yderligere konsekvenser for nogle af de involverede. Om end afgørelserne næppe pynter på cv’et.

Afdelingschef Tejs Binderup tager sin advarsel ”til efterretning”, fremgår det af afgørelsen i sagen. Kontorchef Paolo Drostby har omvendt via sin bisidder bestridt advarslen, da den ifølge ham ”ikke er proportional”, bl.a. fordi han ikke havde viden i sagen, som hans chefer ikke også havde. Hanne Larsen har ligeledes via sin bisidder forsøgt at imødegå kritikken fra sin arbejdsgiver, men i både hendes og Drostbys sag har Fødevareministeriet fastholdt sanktionen.

Du kan læse mere i Jyllands-Postens omtale HER og i Landbrugsavisens og Maskinbladets tekster HER og HER samt se mere fra samme boldgade i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Disciplinære advarsler til politiets topfolk

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top