Enhedslistens landbrugspolitik skaber sult i verden

At tømme de danske stalde for køer og svin gavner absolut ikke klimaet, understreger partileder

vermund-3

Af Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige

Logik og fornuft er ikke egenskaber, der præger Enhedslistens landbrugspolitik.

Senest har partiet foreslået, ja nærmest krævet, at regeringen inden 2030 halverer landbrugets produktion af kød og mælk. Hver anden svinestald og kostald skal tømmes for dyr.

Når landmændene efterfølgende går konkurs, og det gør de jo så, skal staten købe deres ejendomme for skatteborgernes penge og lægge jorden brak. Alt sammen af hensyn til klimaet.

Folk skal da have noget at spise

Sjældent har man hørt noget så ulogisk og ufornuftigt fra et politisk parti.

Verdens befolkning vokser, og dermed vokser efterspørgslen på fødevarer også. Folk skal have noget at spise. Det er et grundvilkår, som end ikke Enhedslisten kan ændre på.

Der vil hvert år globalt blive produceret flere fødevarer for at mætte de flere munde, og der vil derfor – alt andet lige – også hvert år blive udledt flere drivhusgasser fra fødevareproduktion globalt.

Det er utroligt, at man i Enhedslisten ikke forstår, at det faktum kan der ikke ændres på ved at producere mindre mad i Danmark.

Vi er de mest effektive

Det vil have absolut ingen betydning for atmosfærens indhold af drivhusgasser at tømme de danske stalde for køer og svin. Tværtimod vil det med al sandsynlighed betyde, at udledningen stiger endnu mere.

For hvis man går op i at reducere udledningen af drivhusgasser, så må man naturligvis se på, hvor meget der udledes pr. produceret enhed og ikke i alt.

Og her er dansk landbrug blandt de mest effektive i hele verden. Danske fødevarer produceres med meget mindre klimaaftryk end i resten af verden. Danske landmænd er faktisk de største klimahelte og burde hyldes af Enhedslisten frem for at blive lagt for had.

Hellere en større produktion

Det bedste, vi kan gøre i Danmark for klimaet, vil være at øge landbrugsproduktionen, producere endnu flere grise og endnu mere kød, mælk, ost og smør.

Det vil give flere arbejdspladser, specielt i de egne af landet, hvor nye jobs ikke hænger på træerne. Det vil gøre Danmark rigere, og det vil være med til at nedbringe de globale udledninger af drivhusgasser.

Men i Enhedslisten tænker man snævert nationalt, hvis man overhovedet tænker.

Socialdemokraterne er ikke bedre

I den sammenhæng er det værd at nævne, at den socialdemokratiske regering ikke er et hak bedre end Enhedslisten på dette område.

EU har blødt op på reglerne af hensyn til manglen på korn globalt. Man vil nu tillade, at de fire procent brak, som man besluttede sig for i den nye CAP-reform, i en periode kan dyrkes med korn, så færre behøver at sulte.

Men den socialdemokratiske regering afviser at lade danske landmænd bidrage til at bekæmpe sult og kræver braklægningen fortsat.

Hvorfor? Ja, helt idiotisk med samme argument som Enhedslisten: Af hensyn til klimaet.

(Indlægget har også været bragt som blog på partiet Nye Borgerliges hjemmeside, du kan se originalversionen via linket HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten ligeledes bringes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Scroll to Top