Landbrugets organisationer holdt udenfor event om ”fremtidens landbrug”

Kuvertprisen betalt af skatteyderne var på 1.265 kr., da 20 deltagere – uden nogen som helst tilknytning til landbrug – var inviteret til netværksevent af fødevareministeren

Rasmus Prehn 2 - foto Steen Brogaard

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) er som bekendt i modvind som følge af en række bilagssager, der som udgangspunkt ikke rigtig har nogen relation til landbrug. Det har en enkelt af dem så alligevel – afslører mediet Frihedsbrevet:

Ministeren skal således have arrangeret en såkaldt netværksevent om ”fremtidens landbrug” med i alt 20 deltagere, heriblandt 3F-formand Henning Overgaard og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Deltagerne blev bespist med en fin middag samt vinmenu, der samlet set kostede skatteyderne 25.300 kr. – svarende til en kuvertpris på 1.265 kr. Det viser en række bilag fra Fødevareministeriet, som Frihedsbrevet har fået aktindsigt i.

At retningslinjerne for dén slags møder er, at måltiderne højest må koste 600 kr. pr. kuvert, gør ifølge en ekspert sagen alvorlig. Lige så bemærkelsesværdigt er det, at eventen om ”fremtidens landbrug” ikke havde deltagelse af én eneste repræsentant for landets største landbrugsorganisationer…

Hvis du abonnerer på Frihedsbrevet, kan du læse en mere fyldestgørende udgave af historien via linket HER, og ellers beskæftiger Effektivt Landbrug sig også med sagen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.