”En CO2-afgift på landbruget er ikke bare skørt, det er ødelæggende for erhvervet!”

Pernille Vermund afviser Erling Bonnesens advarsel til de øvrige borgerlige partier mod at sætte sig selv udenfor indflydelse

vermund-1

Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen appellerer til både ”omtanke” og ”realisme” i forhold til de partier, som ikke vil være med til at indføre en CO2-afgift på landbruget.

Som han mandag påpegede i dette indlæg på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside, er der under alle omstændigheder et folketingsflertal, som vil indføre afgiften, og det vil derfor være skadeligt for landbrugserhvervet, hvis ikke landbrugsvenlige partier sidder med ved forhandlingsbordet.

Vil koste job og betyde højere priser

Nu reagerer Nye Borgerliges formand Pernille Vermund på Venstre-mandens udmelding, der både kan opfattes som en opfordring og en advarsel. Til Landbrugsavisen afviser hun at være bekymret for at komme til at stå udenfor indflydelse:

”Jeg synes, det her er lidt som spis nu skovsneglen, Mulle, hvis du vil være med i klubben. For mig er en CO2-afgift på landbruget ikke bare skørt, det er decideret ødelæggende for erhvervet. Det kommer til at koste arbejdspladser og højere priser for forbrugerne. Det er absolut ikke det, som vi har brug for lige nu”, siger Pernille Vermund.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER.

Hård kritik af Liberal Alliance

Der er i det hele taget uenighed på den borgerlige fløj, når det gælder partiernes holdning til en CO2-afgift på dansk landbrugsproduktion. Som tidligere nævnt på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside – i artiklen HER – er flere Venstre-profiler uenige i partiets linje. Og nu er der også landmandsprotester i forhold til Liberal Alliance, der har meldt ud, at partiet støtter en sådan afgift:

”For øjeblikket kan man sikkert også få politikere til at afgiftsbelægge den ost, som månen er lavet af, hvis det giver udsigt til ekstra stemmer”, skriver Kjartan Poulsen, formanden for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, i foreningens nyhedsbrev.

Han kalder meldingen fra LA for et politisk knæfald og for en forsimpling af hele debatten om et ja eller nej til afgiften. Du kan læse mere om dén vinkel i Effektivt Landbrugs dækning HER.

Støjberg: Arbejdspladser vigtigere end klimamål

Landbrugsavisen har i øvrigt interviewet Danmarksdemokraternes partileder Inger Støjberg om en CO2-afgift på landbruget. En afgift, som hun ligesom Pernille Vermund er imod. Inger Støjberg fortæller, at det for hende er i orden, hvis landbruget ikke når alle klimamålsætninger inden 2030 – i hvert fald hvis alternativet er, at erhvervet mister arbejdspladser. Dén historie kan du læse mere om HER.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange kommunikeret på den truende CO2-afgift. Du kan bl.a. læse BL-formand Peter Kiærs læserbrev om emnet i linket herunder.

En dansk ko eller gris er mest klimavenlig

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.