Regeringen var advaret på forhånd i minksagen

Sandheden har det ofte med at blive det første offer i en krig, skriver østjysk folketingskandidat om Socialdemokratiets bortforklaringer i minkskandalen

kloppe

Af Jens Kloppenborg, folketingskandidat (V), Østjyllands Storkreds

Valgkampen er i fuld gang, og vi har allerede afholdt de første af en lang række politiske debatter, hvor især emnerne inflation, energipriser, sikkerhed og minksagen fylder meget.

Minksagen synes for socialdemokraterne at være kommet så meget på afstand, at jeg ofte hører argumentet; jamen hvad ville du selv have gjort? Det er så nemt at være klog på afstand, synes den bedste forklaring eller rettere bortforklaring fra socialdemokratisk side at være.

Fakta blev tilbageholdt

Her er det vigtigt, at vi får fakta på bordet.

Minksagen blev nemlig af regeringens top forceret igennem i et helt uhørt højt tempo, hvor fakta blev tilbageholdt, bevidst, eller ubevidst, det er ikke til at sige. Beviser fra regeringens top er nemlig behændigt blevet slettet, så den del får vi desværre aldrig sat lys på.

Men fakta er, at den daværende direktør i Lægemiddelstyrelsen, Thomas Sendorovitz, advarede Statens Seruminstitut imod beslutningen, allerede inden det skæbnesvangre pressemøde blev afviklet. Sendorovitz var derfor temmeligt overrasket over linjen, der blev lagt på pressemødet, kan man læse af en e-mail fra lægemiddeldirektøren kort tid efter pressemødets afvikling.

Uhørt hurtig proces

At regeringen ikke var blevet advaret om, at det, den var i færd med, muligvis var ulovligt, unødvendigt, og overreaktion, som ville koste samfundet og skatteyderne milliardervis af kroner, er altså ikke tilfældet. Dette har Minkkommissionen også afdækket.

Men regeringen, med Mette Frederiksen og departementschef Barbara Bertelsen i spidsen, valgte en fuldstændig uhørt hurtig proces, som umuliggjorde, at relevant fakta kunne nå at blive læst. Her taler vi om blot at inddrage ekstra få timer til at sætte sig ind i Danmarkshistoriens største ekspropriering.

Regeringen bekæmper opklaring

Det er vigtigt, at vi hele tiden mindes om fakta i denne sag. Sandheden har det nemlig ofte med at blive det første offer i en krig, og en regerings kamp imod opklaringen af en dårlig sag.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i pressen, du kan eksempelvis læse udgaven fra Lokalavisen Norddjurs via linket HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Hvis du abonnerer på medierne, kan du læse mere om sagen i artiklerne fra Berlingske og AgriWatch HER og HER).

1 kommentar til “Regeringen var advaret på forhånd i minksagen”

  1. Det er for en gangs skyld ikke den sædvanlige smøre om Cluster 5 som vi har måtte høre rigtig mange gange af uransagelige årsager.
    Måske er det ved at gå op for stadig flere at det ikke var den der var udslagsgivende da den tunge beslutning skulle tages.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top