Stort behov for fødevare- og energiproduktion

Bæredygtigt Landbrugs formand har et klart budskab til landets folketingskandidater ovenpå valgets udskrivelse

kiær-peter-5

Af Peter Kiær, formand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev

Valgkampen er i gang – og midt i alle tidens dystre nyheder kan folketingskandidaterne tage en enkelt positiv melding med sig ind i kampen om et sæde på Christiansborg:

Danskerne holder af landbruget!

En splinterny meningsmåling foretaget af Epinion for Altinget viser således, at blot 15 procent af befolkningen synes, at det danske landbrug optager for meget arealplads herhjemme, mens hele 77 procent enten finder, at landbruget har en tilpas størrelse, eller at erhvervet ligefrem fylder for lidt.

Det kan ellers indimellem lyde på især venstreorienterede politikere og meningsdannere, som om landbrugsarealerne fylder alt for meget, og vi slet ikke har brug for hverken menneskeføde, dyrefoder eller energiproduktion. Men nu ved vi, at disse landbrugskritikere har befolkningen imod sig.

Apropos de utallige triste nyheder må det da også dette efterår kræve sin stædighed at betvivle landmændenes uvurderlige indsats: Kloden er præget af global fødevarekrise og skriger på mad. Samtidig er energiproblemerne til at få øje på. Derfor er det værd at understrege, at biogas produceret af danske landmænds husdyrgødning tegner sig for en større og større andel af det samlede gasforbrug i Danmark.

Kære folketingskandidater. Hvis I giver os ordentlige rammevilkår, kan vi både på fødevare- og energisiden levere, hvad samfundet efterspørger!

(Indlægget er ligeledes sendt ud til både lokale, regionale og landsdækkende medier umiddelbart efter statsministerens pressemøde onsdag eftermiddag).

Scroll to Top