Langt fra alle forvaltningseksperter mener, at minksagen er undersøgt til bunds

Rigsrevisionen bør også gå ind i sagen, konkluderer professor emeritus med henvisning til det åbenlyse hastværk i forbindelse med beslutningen

minkgaard-high-res

Nogle juraeksperter afviser, at statsminister Mette Frederiksen (S) bør stilles for en rigsret som følge af den ulovlige beslutning om at aflive samtlige danske mink – mens andre indtager det modsatte synspunkt.

Spørger man en af landets mest respekterede eksperter i offentlig forvaltning, professor emeritus Jørgen Grønnegaard Christensen, så er det vigtigste i minkforløbet slet ikke blevet undersøgt, og det bør det blive.

”Jeg kunne sagtens forestille mig, at Rigsrevisionen går ind i sagen, for vi har som samfund oplagte interesser i ikke at gentage et sådant forløb, der bar præg af roderi og unødigt hastværk”, siger Jørgen Grønnegaard Christensen i Landbrugsavisens podcast Topmødet.

Ifølge Grønnegaard er konsekvenserne af et betydeligt hastværk i beslutningerne i dagene omkring 3. november 2020 fortsat ikke fuldt belyste.

”Samtidig står vi tilbage og har ikke fået undersøgt, om begrundelsen for at slå alle mink ned nu også så entydigt kunne findes i hensynet til folkesundheden”, siger Jørgen Grønnegaard Christensen.

Du kan høre podcasten via linket HER og læse mere om de nyeste vurderinger i minksagen i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Først frikendte tre professorer Mette Frederiksen – nu skændes de om konklusionen

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Langt fra alle forvaltningseksperter mener, at minksagen er undersøgt til bunds”

  1. Mette skal ligesom alle vi andre kende grundloven , det har hun skrevet under på. Den der løgn med at det vidste hun ikke gælder ikke, slet ikke en person der er , eller burde være omgivet af personer der kender loven.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top