”At man sænker produktionen, når der er fødevaremangel, det virker helt håbløst!”

Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør kommenterer i Effektivt Landbrug CAP-reformen og dens konsekvenser for landmændene

Jørgen Evald taler hos Poul Uhrenholt

Mange landmænd er efterladt med tvivl og forvirring som følge af den europæiske CAP-reform.

Det fortæller Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen om i Effektivt Landbrug – hvor han nævner, at et folketingsvalg og en forsinket politisk aftale har gjort, at Landbrugsstyrelsen endnu ikke er kommet med lige så fyldestgørende vejledninger som tidligere. Det er med til at skabe usikkerhed om en masse fortolkninger.

”Jeg kan godt frygte for, hvad der kommer til at ske, for vi har ikke været godt vant med it-systemerne. Nu er der så en masse tidspres samtidig med, at der kommer en del nye ordninger. Det kan jeg godt være nervøs for”, siger Jørgen Evald Jensen med henvisning til den nye ansøgningsproces.

Han kommenterer også kravet om udtagning af de fire procents jord, der oprindeligt er et europæisk forslag men nu kun håndhæves af Danmark:

”Det gør rigtig ondt på mange landmænd. Ikke så meget rent økonomisk, men det gør ondt på deres stolthed. De forstår det ganske enkelt ikke. At man sænker produktionen, når der er fødevaremangel, det virker helt håbløst”, siger BL’s faglige direktør.

Hvis du abonnerer på Effektivt Landbrug, kan du læse hele interviewet med Jørgen Evald Jensen HER.

Problematikken omkring braklægningen er flere gange blevet italesat af Bæredygtigt Landbrug, der i dén anledning bl.a. har sat gang i produktionen af bannere. Det kan du læse mere om i artiklen herunder.

Bestil det nye banner: BL udstiller hykleriet omkring udtagning af god produktionsjord

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.