Opråb til detailhandlen fra svineproducent

Butikkerne burde kommunikere det store arbejde, danske landmænd gør for at producere fødevarer af høj kvalitet – og få ryddet op efter priskrigen

grise1000px

Pris er en indikator for kvalitet. Derfor bør detailhandlen få ryddet op efter priskrigen i december.

Det mener Joachim Clausen – næstformand i Danske Svineproducenter – som har skrevet et opråb til butikkerne.

”Vi kender ingen landmænd, der går på arbejde hver dag i marken eller i stalden for at producere varer, der bliver solgt til under kostpris og får et discountstempel. Vi kender derimod masser af danske landmænd, som går på arbejde hver dag for at producere verdens bedste fødevarer”, skriver han.

Joachim Clausen mener, at butikkerne kan gøre op med priskrigen ved at bruge positionen som bindeled mellem producenter og forbrugere til at kommunikere det store arbejde, som danske landmænd gør for at skabe fødevarer af høj kvalitet til forbrugerne – ved at fremhæve sådan noget som det laveste forbrug af antibiotika samt forskning og udvikling indenfor klimavenlighed.

”Der er masser af gode historier at fortælle om danske fødevarer. Tager detailhandlen medansvar for at fortælle dem, tager den også ansvar for at rydde op efter priskrigen”, lyder det fra Joachim Clausen.

Du kan se hele hans indlæg via Danske Svineproducenters hjemmeside HER.

Effektivt Landbrug og Maskinbladet har også bragt opråbet, hvilket du kan forvisse dig om HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top