Fødevareminister-skandale vil ikke dø

Modstridende forklaringer får Folketingets Ombudsmand til at genåbne sagen om Rasmus Prehns omstridte restaurantbesøg

Rasmus Prehn 2 - foto Steen Brogaard

Folketingets Ombudsmand har besluttet at genoptage sagen om den nu tidligere fødevareminister og udviklingsminister Rasmus Prehns kontroversielle restaurantbesøg – hvor skatteborgerne betalte for en middag mellem ministeren og en journalist, som først blev navngivet ukorrekt, og som ministeren efterfølgende har nægtet at sætte navn på.

Ombudsmanden lukkede i sin tid sagen, da Udenrigsministeriet ikke havde identificeret, hvem gæsten var.

”Jeg lagde på baggrund af ministeriets udtalelse til grund, at ministeriet ikke er eller på noget tidspunkt har kendt til oplysningen om, hvem Rasmus Prehn spiste middag med 10. juni 2020”, lyder det fra ombudsmand Niels Fenger.

Men nu har piben fået en anden lyd. Ombudsmanden er således via en artikel i Ekstra Bladet blevet opmærksom på, at Prehn som svar på et spørgsmål om, hvem middagsgæsten var, har fortalt, at han har oplyst overfor ministeriet, hvem der var tale om.

”Jeg beder i lyset af det anførte om Udenrigsministeriets bemærkninger til Rasmus Prehns udtalelser i den nævnte artikel fra Ekstra Bladet. Jeg beder om at modtage bemærkningerne inden to uger fra datoen på dette brev”, forklarer Niels Fenger.

Du kan læse mere i Ekstra Bladets og Frihedsbrevets omtaler HER og HER, mens også Effektivt Landbrug beskriver den nyeste udvikling i sagen HER.

Du kan få et hurtigt overblik over Rasmus Prehns fødevareminister-skandalesager i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Fødevareminister i vælten med endnu en skandalesag

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top