Knud Jeppesen om spildevand: Nu må Miljøstyrelsen vågne op!

Bæredygtigt Landbrugs æresmedlem roser ny regerings skærpede linje – men efterlyser samtidig, at man gør noget ved åbenlyse ulovligheder

spildevand-fra-overløbsrør

Den nye SVM-regering vil lægge en afgift på urenset spildevand, hvilket får ros af kongerigets nok mest indædte forkæmper for retfærdig spildevandslovgivning: Bæredygtigt Landbrugs æresmedlem, Jelling-landmanden Knud Jeppesen.

Men regeringen burde gøre mere, lyder det i Effektivt Landbrug:

”Nu man er i gang, kunne man få Miljøstyrelsen til at vågne op og lave sanktioner over for de to tredjedele af de overløbssteder, hvor spildevandsselskaberne lukker urenset spildevand ud, uden de har tilladelser til det. Det er simpelthen ulovligt, og det kan ikke være rimeligt, at vi fortsat skal høre, at der ingenting sker ved det”, siger Knud Jeppesen.

Han oplyser, at hans vurdering af omfanget af ulovlige udledninger bygger på egne aktindsigter og opgørelser fra kommunerne. Tal, som Miljøstyrelsen selv burde have reageret på for længst:

”Det har styrelsen haft mange år til at få styr på. Det er ikke i orden. Og selv når Miljøstyrelsen så – alt for sent – beder en kommune om at få styr på tilladelserne for nogle konkrete overløb, sker det ikke. Styrelsen tjekker heller ikke ved samme lejlighed, om kommunen har de øvrige spildevandstilladelser i orden. Det har jeg et konkret eksempel på fra Kalundborg Kommune”, fortæller Knud Jeppesen.

Du kan – hvis du abonnerer på mediet – læse mere i Effektivt Landbrugs omtale HER.

Du kan desuden se mere om emnet i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

BL-æresmedlem glad for højere afgifter på urenset spildevand

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.