Når kontrollanten banker på

Det er vigtigt at sige fra, hvis kontrollanter fra Landbrugsstyrelsen overtræder deres beføjelser ved kontrolbesøg. Sådan lyder rådet fra chefjurist Nikolaj Schulz i en artikel i Maskinbladet

nikolaj-halmballer

Et kontrolbesøg kan forberedes

Chefjurist Nikolaj Schulz opfordrer til at holde hovedet koldt, sørge for at kende alle rettigheder, og være kritisk i forhold til alt, hvad kontrollanterne siger eller foretager sig under et besøg, og at sørge for at få kontrollantens fulde navn og titel.

Og så understreger chefjuristen, at hvis bedriftsejeren ikke er hjemme, når kontrollanterne tropper op, er det en fordel at have givet instruks til de ansatte, så de ved, hvordan de skal forholde sig.

”- Prøv i de situationer at få besøget aflyst eller udsat. Det kan sagtens lykkedes, selv med en uanmeldt kontrol”, siger han. Og understreger dermed, at det er vigtigt at være forberedt på, at besøget kommer.

Chefjuristen har mange flere gode råd i Maskinbladets artikel bl.a. til en tjekliste, der kan udarbejdes før kontrolbesøg.

Du kan se Maskinbladets artikel HER, det kræver dog abonnement.

Scroll to Top