Ligesom Bæredygtigt Landbrug stejler Venstre over Klimarådets udmelding

Det største borgerlige parti vil absolut ikke stemme for en CO2-afgift på 750 kr., garanterer landbrugsordfører Erling Bonnesen

Bonnesen

Venstre – der også kalder sig Danmarks liberale parti – har fået megen skældud i landbrugskredse for partiets opbakning til en CO2-afgift på dansk landbrugsproduktion. Kritikken er ikke forstummet, selv når partiet gentagne gange har understreget, at en sådan afgift skal designes, så den ikke sender én eneste arbejdsplads ud af landet.

Nu garanterer Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen overfor Landbrugsavisen, at regeringspartiet ikke kommer til at stemme for en CO2-afgift på 750 kr. pr. CO2-ækvivalent på den måde, som det er skitseret i Klimarådets seneste analyse.

Ifølge Erling Bonnesen vil en afgift på dét niveau ”slå hele landbrugs- og fødevaresektoren ihjel to-tre gange på den samme dag, og det vil vi selvfølgelig ikke være med til”.

Du kan læse mere om Erling Bonnesens melding i Landbrugsavisens artikel HER. Samme avis har ligeledes interviewet Erling Bonnesens partifælle, fødevareminister Jacob Jensen, om Klimarådets analyse, og herfra er reaktionen noget mere afdæmpet – læs dén artikel via linket HER.

Hvis du vil vide mere om Bæredygtigt Landbrugs holdning til Klimarådets nylige udmelding, kan du blive klogere på dét emne i pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrug: Klimarådet vil flytte produktion til udlandet

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top