Mere forskning skal udvikle og ikke afvikle vores landbrug

Verden bliver ikke grønnere af en CO2-afgift på dansk landbrug, mener to ordførere fra Danmarksdemokraterne

høst hvede august 19 -

Af Marlene Harpsøe, forskningsordfører, og Hans Kristian Skibby, landbrugsordfører, Danmarksdemokraterne

Vi har et af de bedste landbrug i verden, og det kan vi godt tillade os at være stolte af.

Sådan skal det blive ved med at være. Derfor må vi ikke tillade, at udviklingen står stille, eller at vi afvikler vores landbrug. Det skal udvikles og investeres i, så det kan blive endnu bedre.

Investering i teknologi og grønne løsninger

For os i Danmarksdemokraterne er mere forskning i vores landbrug en vigtig prioritet.

Der er ingen tvivl om, at det er afgørende for udviklingen af vores landbrug, at vi investerer i udvikling i ny teknologi og grønne løsninger.

Vi er derfor glade for, at vi har sat et afgørende aftryk på ny aftale om forskning, så der nu er et stort milliardbeløb på vej til forskning i grøn omstilling af vores landbrug.

CO2-afgift fører kun negative ting med sig

Et flertal i Folketinget vil pålægge vores landbrug en CO2-afgift, som vil ødelægge vores landbrug fuldstændigt.

Det bliver verden ikke grønnere af. Med en CO2-afgift vil mange landmænd gå konkurs eller blive nødt til at lukke deres produktioner, fordi det ikke længere kan betale sig. Og endnu værre, så vil endnu flere landmænd ikke længere have råd til at investere i ny grøn teknologi.

Det er ikke grønt! Forskning derimod er vejen frem. Det er afgørende for udviklingen af vores landbrug. Senest har forskning blandt andet vist, at minimale ændringer i køers foder kan være med til at mindske udledningen af metan fra køers bøvser markant.

Det er den slags løsninger, som vi skal forske mere i. Og det vidner om, at et vedvarende fokus på forskning i landbruget er afgørende.

Danmark skal være førende

Danmark skal være førende på grønne løsninger og udvikling af nye teknologier.

For vi bliver kun ved med at have et af de bedste landbrug i verden, hvis vi forsker endnu mere i grøn omstilling og udvikling af vores landbrug.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i Avisen Danmark, der er fællessektionen for samtlige dagblade i mediekoncernen Jysk Fynske Medier A/S. Du kan se avisens onlineversion via linket HER. Skribenterne har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top