Alternativets alternative Danmark

Miljø- og fødevareordfører reagerer på meldingerne fra weekendens årsmøde i partiet Alternativet

høst hvede august 19 - 7

Af Erling Bonnesen (V), miljø- og fødevareordfører

Alternativet har lige holdt årsmøde, og partiet vil afvikle dansk landbrug som stor fødevarenation.

Alternativet ville blive tungen på vægtskålen og afgørende i en ren rød regering. Det fik vi heldigvis forhindret med en bred regering over midten.

Alternativet vil stoppe væksten, se helt bort fra økonomi, nedlægge væsentlige dele af fødevareproduktionen og fjerne vores kendte samfundsmodel med udvikling.

Det vil med ekspresfart sende Danmark på katastrofekurs mod afgrunden og bankerot.

Alternativet anviser på sit årsmøde den direkte vej til at afmontere velfærdssamfundet og sende Danmark tilbage til stenalderen, uden livsgrundlag for den moderne civilisation.

Godt, at Venstre gik i regering og fik sikret, at Alternativet ikke kan diktere farten i dansk politik.

Det sikrer, at vi kan holde Danmark på en ansvarlig økonomisk kurs,  sikre velfærdssamfundet, arbejdspladserne og afbalanceret videreudvikling i Danmark.

Når vi sikrer en god økonomi i Danmark, kan vi skabe grundlag for velfærdssamfundet og samtidig forbedre natur, miljø, biodiversitet, vandmiljø og klima.

Det prioriterer vi med økonomi, investeringer og teknologiudvikling.

Vi investerer i den grønne omstilling, bæredygtige løsninger, mere skov, biodiversitet, boringsnære beskyttelsesområder, udtag af lavbundsjorde, oprensninger af nogle af fortidens kemisynder på Harboøre Tange og meget mere.

Med Venstre i regering er der fortsat plads til vækst og udvikling, samtidig med at vi investerer i at passe på natur, miljø og klima.

Der skal fortsat kunne drives stor effektiv fødevareproduktion i Danmark med fokus på både vores indenlandske marked og på eksportmarkederne.

Forbrugerne bestemmer, hvad der skal på tallerkenen, og forbrugerne vil have både kød, grøntsager og meget mere i varieret sammensætning af ugens kostplan.

(Indlægget er sendt både til landbrugspressen samt direkte til Bæredygtigt Landbrug med henblik på offentliggørelse på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Det skal retfærdighedsvis tilføjes, at Bæredygtigt Landbrug er enig i kritikken af Alternativets politik men som organisation samtidig er uenig i regeringens politik omkring bl.a. boringsnære beskyttelsesområder samt udtagning af lavbundsjorde, sidstnævnte kan du læse om i BL’s faglige direktør Jørgen Evald Jensens indlæg herunder).

Udtagning – en tikkende bombe?

Scroll to Top