Den grønne omstilling må ikke efterlade folk uden mad på bordet

Dansk Europa-parlamentariker giver Concito svar på tiltale efter tænketankens forslag om at halvere antallet af malkekøer

køer-i-stald

Tænketanken Concito har foreslået at halvere antallet af malkekøer – og et sådant forslag får ikke lov at passere uden en reaktion fra Europa-parlamentariker Asger Christensen (V).

”Det er den helt forkerte vej at gå, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling. Og det skal vi. Men folk skal ikke efterlades uden mad på bordet. Derfor er det i min bog en kæmpe forbier at drømme om en halvering af antallet af køer, for det er vigtigt at understrege én ting: Der er brug for udvikling – ikke afvikling! Der skal simpelthen fokus på at udvikle landbruget, så det kan producere mere klimavenligt og samtidig sikre fødevareforsyningssikkerheden”, skriver Asger Christensen i et indlæg på Altinget.

”Verdens befolkning forventes at vokse og nå 9,7 milliarder mennesker i 2050 ifølge FN’s prognoser. En stigning på 20 procent. Det vil sætte et enormt pres på fødevareproduktionen. Den vigtigste opgave bliver at sikre, at alle kan få mad på bordet. Derfor giver det ingen mening at skrue ned for produktionen. En afvikling af landbruget vil kun gøre det sværere at opretholde den meget vigtige fødevareforsyningssikkerhed”, tilføjer han.

Hvis du abonnerer på Altinget, kan du læse hele Asger Christensens skriv via linket HER.

Bæredygtigt Landbrugs faglige rådgiver Poul Vejby-Sørensen har været ude i et lignende ærinde – læs dét læserbrev herunder.

Dansk areal skal anvendes intelligent

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Den grønne omstilling må ikke efterlade folk uden mad på bordet”

  1. Kurt Berg Nielsen

    Man vil have kreaturene fjernet samtidig med at man anskaffer sig flere fly ,hvor fanden er logikken .Det er jo ikke køerne der forurener veganernes salat på markerne men deres egne ture til alle mulige rejsemål i verden med fly .Vi er tilbage i tiden hvor stentavlerne skal frem da folks iq efterhånden er mindre end et visnet salatblad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top