Det endelige punktum skal være værdigt

Ventetiden har været for lang, erkender Venstres ordfører ovenpå regerings-beslutning om at speede processen op

Bonnesen

Af Erling Bonnesen, miljø- og fødevareordfører (V)

Billederne af de lukkede minkfarme midt i den verdensomspændende corona-pandemi er noget, vi sent glemmer.

Det skal vi heller ikke. For det minder os om, at der er familier og skæbner bag de lukkede farme, som indtil nu har ventet alt for længe på et værdigt punktum i sagen. Men nu har regeringen endelig præsenteret en model for hurtigere udbetaling af erstatninger til minkavlerne. Det er en hjertesag for Venstre og et konkret eksempel på, hvad vi kan opnå, når vi indgår i regeringssamarbejdet og skaber resultater.

Ventetiden har været for lang, og derfor er vi glade for at have præsenteret en model, som minkavlerne selv tager positivt imod. For denne sag handler om netop deres livstykke.

Med den nye model øger vi forskudsudbetalingerne, så vi får flere penge ud hurtigere til avlerne. Derudover etablerer vi en forenklet fast track-ordning, som kan sikre en hurtigere sagsbehandling. For dem, der vælger fast track-ordningen, er ambitionen, at størstedelen af minkavlerne har fået deres erstatning i løbet af 2024. Vi rykker dermed de endelige udbetalinger flere år frem, end det ellers havde været muligt, hvis Venstre ikke var gået med i regering.

Derudover vil vi se på, om vi kan give minkavlerne mulighed for at hjælpe med nedrivningen af deres egen farm, hvilket vi ved har været et stort ønske fra avlernes side. Dette er blot nogle af elementerne fra den samlede model, som vi netop har præsenteret og nu skal forhandle med aftalepartierne.

Nu sætter Venstre alle sejl ind for at få sat det endelige punktum for minkavlerne.

(Indlægget er sendt til Bæredygtigt Landbrug med henblik på offentliggørelse på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside, ligesom teksten har været bragt som læserbrev på Effektivt Landbrugs hjemmeside HER. Du kan se mere om nyheden i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder).

Mink: Regeringen vil speede erstatningsproces op

Scroll to Top