Enhedslisten-folk jublede, da 800 slagteriarbejdere blev fyret

Formanden for partiets ungdomsafdeling er rystet over det, han kalder venstrefløjens privilegieblindhed

gris-i-stald

Er partierne på den yderste venstrefløj overhovedet arbejderpartier – og varetager de interesserne for eksempelvis de adskillige tusind ansatte i den danske fødevareindustri?

Dét spørgsmål er relevant ovenpå en aktuel artikel på det politiske medie Altingets hjemmeside. At man internt i Enhedslisten diskuterer, om man skal være mest rød eller mest grøn, interesserer nok de færreste udenfor Folketingets mest venstreorienterede parti. Et interview med formanden for partiets ungdomsafdeling op til Enhedslistens landsmøde i den kommende weekend skal dog nok vække opsigt af én eneste årsag: Beskrivelsen af, hvordan fyringen af 800 slagteriarbejdere hos Danish Crown i Sæby forleden blev modtaget på en konference hos Enhedslisten.

Da nyheden fra Vendsyssel nåede konferencelokalet, brød jublen således løs i forsamlingen. De slagteriarbejdere skulle man ikke have ondt af, lød det desuden – ifølge artiklen i Altinget – fra en af konferencens hovedtalere.

Dén begejstring rystede Frederik Dahler, som er nyvalgt formand for det, der hedder Rød-Grøn Ungdom.

”Det er privilegieblindhed og et tydeligt tegn på en venstrefløj, der har fokuseret for meget på den grønne dagsorden”, siger han.

Artiklen fra Altinget gemmer sig bag linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top