”Grundlæggende er jeg mere tilhænger af belønning i stedet for straf. Derfor har jeg svært ved at se, at CO2-afgiften er den bedste løsning. Det er en meget stor del af overskuddet, og dybest set vil jeg ikke have mulighed for at tjene til det”.
Sådan siger den fynske mælkebonde Lars Iversen til Fyens Stiftstidende. Han har regnet ud, at hele gårdens overskud i løbet af nogle år vil gå til at betale afgiften, hvis den bliver indført.
Lars Iversen fortæller, hvordan han har investeret i en mere klimavenlig mælkeproduktion men nu risikerer at miste bedriften – og sit levebrød – hvis han pålægges en afgift, der p.t. står til at koste ham tre mio. kr. årligt.
”Jeg kan ikke både betale afgifter og udvikle på klimarigtige tiltag”, som Lars Iversen formulerer det.
Du kan læse mere i Fyens Stiftstidendes artikel HER.
Hvad Bæredygtigt Landbrug synes om en CO2-afgift på dansk landbrug – og ikke mindst dens konsekvenser for husdyrproduktionen – fremgår ret tydeligt af læserbrevet herunder.
Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk
Er Lars Iversen bekendt med at alle andre virksomheder i størstedelen af den vestlige verden lægger øgede omkostninger på prisen for produkterne? Det er således ikke den enkelte producent som af egen lomme skal betale pålagte afgifter m.m.
Såfremt der er lovgivning eller lignende som forhindre landbrug i at hæve produktprisen er det soleklart at de folkevalgte på Christiansborg i tide vil tage hånd om problemerne.
Alt andet ville være helt uacceptabel totalitarisme som vi heldigvis endnu ikke har set fra dem som et flertal har valgt til at lede vores land.