Kendt landbrugs-politiker: CO2-afgift vil betyde konkurs for min bedrift

Melding fra Cepos bliver mødt med hård kritik af en af Venstres Europa-parlamentarikere

tina-mark-og-penge

Selv om Cepos kalder sig både borgerlig/liberal og erhvervsvenlig, har tænketanken nu endnu engang bakket op om en klimaafgift på landbrugets biologiske processer.

Meldingen får en i landbrugskredse kendt politiker – Asger Christensen som selv er landmand og sidder i Europa-Parlamentet for Venstre – helt op i det røde felt. Han fortæller, at en afgift som foreslået på 750 kr. pr. ton CO2-ekvivalenter i realiteten vil lukke dansk landbrugsproduktion.

”På vores gård ville vi skulle betale syv mio. kr. ekstra. Med andre ord: Vi ville gå konkurs”, siger han til Landbrugsavisen.

Asger Christensen langer ud efter Cepos, fordi tænketanken tilsyneladende ikke forstår konsekvenserne af en CO2-afgift, der udelukkende sættes i værk i Danmark men ikke i omkringliggende lande.

”Derfor er det i min bog en kæmpe forbier at drømme om en så umenneskeligt høj CO2-afgift på den biologiske proces”, forklarer han.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER, ligesom Effektivt Landbrug har bragt Asger Christensens synspunkt HER.

Om Cepos-udmeldingen i øvrigt er der mere i Effektivt Landbrugs dækning HER.

Hvis du vil kende Bæredygtigt Landbrugs holdning til en CO2-afgift på dansk landbrug, fremgår den ret klart af bl.a. BL-formand Peter Kiærs læserbrev herunder.

CO2-afgift vil ødelægge min og mange andre landbrugsbedrifter

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top