Landmænd vrede på EU-kommissær

Europæiske politikere – som også er landmænd – kritiserer klimakommissæren for manglende faglighed

høst hvede august 19 -

”Du lever i en boble her i Bruxelles!”

Sådan lød en del af bredsiden mod den socialdemokratiske klimakommissær, hollænderen Frans Timmermans, da EU-parlamentet først på ugen diskuterede EU-Kommissionens strategi for klima og biodiversitet. En plan, der tydeligvis er en torn i øjet på mange i og omkring landbruget.

Ordene kom ifølge Maskinbladets dækning fra Ulrike Müller, som ikke bare er tysk EU-parlamentariker men også mælkebonde.

”Landmændenes vrede er berettiget. Du prøver at lancere en form for socioøkonomisk plan, der slet ikke er nogen plan. Det er ikke gennemtænkt. Vi ender bare med at må flytte produktionen til tredjelande. Du gør en bjørnetjeneste for miljøet. Lad landmændene gøre, hvad de ved bedst for at producere fødevarer af høj kvalitet i Europa”, sagde tyskeren under debatten.

En anden Europa-politiker, som ligeledes er landmand, er danskeren Asger Christensen (V). Og han er helt på linje med sin tyske kollega:

”Vi arbejder dagligt på at reducere CO2-udledninger og miljøbelastning. Jeg er enig i målet men ikke i midlet. Dansk jord er udpeget til 80 procent følsomt område. Det kan vi simpelthen ikke leve med. Det skal vi have af bordet, inden jeg i hvert fald kan gå ind i en forhandling”, forklarede Asger Christensen.

Klimakommissæren mener i øvrigt, at det er landmændene og ikke ham, som lever i en boble.

Du kan læse mere i Maskinbladets omtaler HER og HER. Der er desuden yderligere om emnet i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Minister taler dansk landbrugs sag overfor EU

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top