Minkavlere er tilfredse med ny politisk aftale

Endelig sættes der skub i erstatningerne, men det har taget alt for lang tid at få gang i sagsbehandlingen, lyder det

mink-3

”Der er gået over 900 dage siden den tidligere regerings nedlukning af erhvervet, og det har taget alt for lang tid at få gang i sagsbehandlingen af erstatningssagerne. Minkavlerne og deres familier har brug for afklaring og afslutning, så man ved, hvor man står, og kan komme videre i livet!”

Sådan siger Tage Pedersen, formanden for Danske Minkavlere, i en kommentar i Landbrugsavisen til den brede politiske aftale, der blev indgået på Christiansborg onsdag. En aftale, som han generelt er meget tilfreds med.

Nu er der således – takket være både SVM-regeringen samt SF, Liberal Alliance og Det Radikale Venstre – vedtaget en køreplan for, hvordan der skal sættes turbo på erstatningerne til minkavlerne. Erstatningen vil nu blive udbetalt hurtigere end det først aftalte, hedder det.

Du kan læse mere om sagen i artiklerne fra Landbrugsavisen HER og HER, Maskinbladet HER samt Effektivt Landbrug HER.

Som bekendt har Bæredygtigt Landbrug sagsøgt staten i minksagen. Dét retsopgør kan du læse mere om i BL-bestyrelsesmedlem Hans Henrik Pørksens læserbrev herunder.

Retsopgøret om minkskandalen er først lige begyndt

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top