Nej tak til dansk enegang

Danske Europa-parlamentarikere foretrækker europæiske fællesstandarder fremfor eksempelvis nationale CO2-afgifter

eu-flag

En debat om, hvor mange kreaturenheder en bedrift må have, før den skal underlægges industrielle CO2-krav, deler vandene i Bruxelles. Og to af Venstre-folkene i Europa-Parlamentet – Asger Christensen og Erik Poulsen – ønsker så ens europæiske miljø- og klimakrav som overhovedet muligt, så markedsvilkårene bliver gunstigere set fra en dansk vinkel. Dansk enegang med eksempelvis en CO2-afgift på landbrugets biologiske processer er således ikke vejen frem, lyder det.

”Vi bør glæde os over, at Kommissionen allerede gør det her i stedet for selv at lægge mere på. Vi har meget strenge krav i Danmark, og det handler om at trække de andre lande med. Hvis vi skal gøre noget, skal vi gøre det ens i hele Europa. Der skal ikke være nogen dansk enegang”, siger Erik Poulsen til Maskinbladet.

Hvis du abonnerer på mediet, kan hele artiklen fra Maskinbladet ses via linket HER.

Du kan desuden se et af Bæredygtigt Landbrugs mange bidrag til diskussionen om en mulig CO2-afgift på dansk landbrug i læserbrevet herunder.

Hvorfor straffe klimavenligt landbrug?

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top